Dag 18, zondag 8 december 2024
8 december 2024 - Sauraha, Nepal
Dag 18, zondag 8 december 2024
Vandaag onze safari, we gaan om 08.00 uur weg met onze 2 gidsen en we zijn de enigen in de tour.
Met het hotel busje worden we naar de rivier gereden, uitgestapt worden we opnieuw bejubeld en wordt er namaste en how are you geroepen, we worden gefilmd, we zijn even trending op TikTok 😂
We stappen in dichte mist in de boot en varen naar het begin van de wandeling, helaas lost de mist niet op dus we zien niet veel.
Goed, niet getreurd we beginnen vol goede moed aan de wandeling. We zien een enkele aap wat bijzondere vogels o.a ijsvogel en na ongeveer 1 uur de 1e neushoorn op afstand en wat later de 2e .
We hebben een stop in zo’n vogelspothuis op palen en krijgen daar een tosti. We gaan verder en komen niet veel tegen, het is natuurlijk winter en alles is goed begroeid. Het hoge olifantengras zorgt ervoor dat de dieren bijna onzichtbaar zijn. We hebben een heerlijke picnic en na opnieuw een paar uur lopen hebben we even een dip momentje totdat … onze gids enthousiast is en ons gebaart stil te zijn en mee te komen. We zien een grote neushoorn redelijk dichtbij en hij gaat het pad oversteken, we geloven het eerst niet, maar de gids rent wat op en neer: he’s coming!! Jaaa daar zien we hem, hij kijkt ons aan en komt onze richting op. Volgens de aangegeven safety instructies lopen we achterwaards terug, kak zegt Lucia daar komt ie!! Gelukkig bedenkt Rhino zich en wandelt rustig verder 😅 vlak daarna zien er nog 1 heel dichtbij, spannend hoor!! We zijn superblij, het was het wachten waard, we zien een grote leguaan, pauwen, herten , krokodillen. Als echte meisjes in de jungle komen we terug, topervaring!
Ron:9 december 2024Weer een mooie ervaring dames...🤗😃
Pap en mam:9 december 2024mooi en eng!
Annemiek:9 december 2024Namaste......super ervaring die dieren in het wild spotten!!
Annelies:12 december 2024Wat leuk!! Wat weer een avontuur. Ik ga gauw weer verder lezen. 😃