Dag 6
26 november 2024 - Dhulikhel, Nepal
We staan erg vroeg 06.00 uur!!! op want we wachten op het gouden uur. We zagen een prachtige zonsopgang en het topje van de Annapurna.
In het vorige verslag stond dat we de Mount Everest van hier zagen maar dat is niet waar.
Omringd door een groep Chinezen (altijd zo luidruchtig 🤪) worden we wel wakker en wachten we tot de zon opkomt. Wat mooi!
We gaan direct maar door naar ontbijt en worden weer met de nodige privileges behandeld, de kachel wordt weggehaald bij de chinezen en bij ons geplaatst, heerlijk.
Leuke rit van Bakhtapur naat Namobuddah, we zagen de grote Shiva. 33 meter, een van de grootste ter wereld.
We hebben wat last van de ijle lucht moeten wat wennen aan de hoogte we komen dan ook van zeeniveau, dus rustiger aan met inspanning, niet erg 🤪.
We komen aan bij Namobuddah resort weer zo’n oase van rust, we maken kennis met de duitse Ingrid wiens man dit resort 40 jaar geleden gebouwd heeft, het is wat sober maar heel sfeervol. We installeren ons en krijgen een heerlijke lunch, het is in dit land geen straf vegetariër te zijn. Ingrid raadt ons aan morgen naar het klooster te gaan want om 11.00 uur is de ceremonie ( wat dat ook betekent..). We maken 's middags een wandeling naar het dorp. Met een getekende kaart gaan we op stap, echt super duidelijk 👍
Alleen laatste stukje was wat lastig. We blijken een ware attractie te zijn er wordt gezwaaid en ‘genamasteed’ over en weer. En er lopen weer honden mee.
Terug in resort een BIERtje en gaan lekker bij het vuurtje zittenen nemen een hot punch met rum .
Ron:27 november 2024Jullie zijn goed bezig, mooi hoor..🤗
Gerda:27 november 2024Mooi!
Annelies:27 november 2024Wat ontzettend leuk om jullie zo te volgen. Kan niet wachten op het volgende verslag!
Pap en mam:27 november 2024mooi verslag! groeten pap en mam